Daniel Carlberg: Förberedelser är mer än bara murning

Det är inte så att jag bara spenderar mina kvällar och helger inne i verkstaden och tränar murning inför VM. Utan vi har också en del landslagsträffar med hela yrkeslandslaget, det landslag som jag ingår i. Helgen 25/6-28/6 spenderades ute på Bosön (Lidingö) i Stockholm. Dessa lagträffar brukar bestå av en hel del mental träning, praktisk information inför resan och vistelsen i Brasilien, mediaträning men också att ha kul tillsammans och se till så att vi får en bra laganda.

IMG_3878

Tänkte berätta lite kortfattat vad som hände dag för dag.

Torsdagen:
Vi gjorde inte så värst mycket utan var mer en resdag ut till Bosön. När vi hade kommit fram och checkat in på våra rum så träffades vi alla tillsammans och pratade lite vad som hade hänt sedan senast vi sågs och så slutade kvällen med lite brännboll med alla i laget.

Fredagen:
Fredagens schema var väldigt fullspäckat då denna dagen bestod av en massa fotografering, både porträttbilder och med laget tillsammans. Sen var det en del av oss som skulle filmas av Skolverket och även andra saker. Vi hade även en större pressträff där vi besöktes av LO och Svenskt Näringsliv som är två av initiativtagarna till Worldskills Sweden, där de ville berätta hur kul och bra det är med oss duktiga hantverkare som är med i Yrkeslandslaget. Även Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic kom på besök för att visa sitt stöd och berätta hur viktigt det är med yrkesskicklighet.

IMG_3894

Lördagen:
På lördagen bestod en stor del av dagen av mental träning, där vår mentala tränare (Niclas Folkesson) hjälper oss att hitta våra personliga bästa lösningar att hantera oss själva när vi är nere i Brasilien och ska tävla. För det gäller inte bara att vara duktig på det vi alla gör, utan vi måste även kunna hantera den mentala stressen som kommer vara när det passerar tusentals personer runt omkring oss varje tävlingsdag.
På eftermiddagen hade vi en aktivitet som minst sagt var Brasilieninspirerad. Vi skulle nämligen lära oss att dansa brasiliansk dans och även spela instrument till detta, vilket var grymt spännande och roligt att lära sig.

2

Söndagen:
Sista dagen för denna landslagsträff men inte bara det, utan också sista gången vi alla träffas innan det är dags för avresa den 7 augusti till Brasilien och Sao Paulo.

Vi gick idag igenom de sista funderingarna inför resan och såg till så att alla hade koll på det man behövde.

Men hela denna helgen var riktigt jädra bra och det är så himla roligt hur skoj vi har det i laget och att alla trivs med varandra. Finns inga ord för att beskriva hur skoj detta som jag får vara med om är och jag längtar som bara den tills vi alla ses igen och reser tillsammans ner till Brasilien. Nu är det bara att köra stenhård träning de sista veckorna och se till så att jag har koll på allt, men jag ska också försöka att ha några dagar ledigt och vila upp mig emellanåt.

Ha det gött så länge!

1