Category Archives: Uncategorized

Distriktsmästerskap den 11 maj i Uppsala

På torsdag, den 11 maj avgörs distriktsmästerskap för elever som går byggprogram. Elever från bland annat Uppsala, Tierp, Norrtälje och Enköping kommer att tävla i olika yrkeskategorier.

Tävlingarna i betong, trä, mureri, plattsättning och måleri pågår mellan klockan 13.00 och 18.00 i Relitahallen i Uppsala.  Klockan 18.30 är det prisutdelning. Evenemanget är gratis för besökare.

Tävlingen är en kvalificering till Yrkes-SM . 25-27 april 2018 arrangeras Yrkes-SM i Uppsala på Gränby sportfält. Då arrangeras tävlingar inom ett 40-tal olika yrken. Besökande kan titta på tävlingarna, prova på olika yrken och får information om yrkesprogrammen.

Mer om tävlingen går att läsa här

Stiernhööks gymnasiet vann länstävlingen för träarbetare i Rättvik

Den 22 februari hölls länstävlingen för träarbetare i Rättvik, Dalarna. Vid länsmästerskapet korades de bästa träarbetarna.

Varje lag bestod av två tävlande. Tävlingsuppgiften var att bygga en z-vägg med en dörröppning, en fönsteröppning samt lister och utsmyckning på fyra timmar.

På plats följdes tävlingen av 200 elever och lärare.

Skolor från Rättvik, Mora, Falun och Borlänge deltog i tävlingen. Inbjuda från Värmland var Torsby med 2 lag och från Västmanland var Sala med och tävlade.

Tävlingen vanns av hemmalaget Stiernhööksgymnasiet, före lagen från Sala och Borlänge.

 

Stiernhööks gymnasiet från Rättvik vann länstävlingen i träarbete.

Är du intresserad att tävla med din skola?  Under rubriken “Tävlingsinstruktioner” finns all information du behöver.