Category Archives: Uncategorized

Distriktsmästerskap den 11 maj i Uppsala

På torsdag, den 11 maj avgörs distriktsmästerskap för elever som går byggprogram. Elever från bland annat Uppsala, Tierp, Norrtälje och Enköping kommer att tävla i olika yrkeskategorier.

Tävlingarna i betong, trä, mureri, plattsättning och måleri pågår mellan klockan 13.00 och 18.00 i Relitahallen i Uppsala.  Klockan 18.30 är det prisutdelning. Evenemanget är gratis för besökare.

Tävlingen är en kvalificering till Yrkes-SM . 25-27 april 2018 arrangeras Yrkes-SM i Uppsala på Gränby sportfält. Då arrangeras tävlingar inom ett 40-tal olika yrken. Besökande kan titta på tävlingarna, prova på olika yrken och får information om yrkesprogrammen.

Mer om tävlingen går att läsa här

Share

Stiernhööks gymnasiet vann länstävlingen för träarbetare i Rättvik

Den 22 februari hölls länstävlingen för träarbetare i Rättvik, Dalarna. Vid länsmästerskapet korades de bästa träarbetarna.

Varje lag bestod av två tävlande. Tävlingsuppgiften var att bygga en z-vägg med en dörröppning, en fönsteröppning samt lister och utsmyckning på fyra timmar.

På plats följdes tävlingen av 200 elever och lärare.

Skolor från Rättvik, Mora, Falun och Borlänge deltog i tävlingen. Inbjuda från Värmland var Torsby med 2 lag och från Västmanland var Sala med och tävlade.

Tävlingen vanns av hemmalaget Stiernhööksgymnasiet, före lagen från Sala och Borlänge.

 

Stiernhööks gymnasiet från Rättvik vann länstävlingen i träarbete.

Är du intresserad att tävla med din skola?  Under rubriken “Tävlingsinstruktioner” finns all information du behöver.

Share