Resultat från Uttagstävlingen – På distans!

Tordagen den 12 mars hölls en annorlunda uttagstävling för de som skulle tävla i grenen Träarbetare. Då den stora uttagstävlingen inte kunde gå av stapeln i Hallsberg togs ett beslut om att skala ner tävlingen, man valde att ta bort de grenar som egentligen inte behövde en uttagning inför SM.

På distans för gemenskapen

Alla skolor som ville vara med fick i uppgift att sätta upp en tävlingsplats på den egna skolan. Därefter kopplades alla tävlingsplatser ihop via BYNs videoverktyg Starleaf. Detta gjorde att alla skolor kunde se och höra varandra samt Expert Calle Spång.
Kl 9 på torsdagsmorgonen började det logga in deltagande skolor. Det blev ett härligt sorl och glada tillrop innan Calle kunde hålla informationsmötet och annonsera att härmed var tävlingen igång.

Uppkopplad tävlingsdag

Alla skolor var uppkopplade hela tävlingsdagen och de kunde närsomhelst kika på vad ”grannarna” pysslade med. Vem som kommit längst och vem som börjat på vilken arbetsuppgift.
Hade lärarna på plats några frågor kontaktades Calle via mail och sedan svarade han på frågorna via videolänken så att alla skulle få samma info.

Ny metod, här för att stanna?

Det blev en lyckad tävling med tanke på hur veckan började, med coronalarm och inställda tävlingsdagar. Sedan fanns det självklart många delar av upplägget som måste utvärderas och delar som man måste tänka om. Men med blott två dagars varsel måste man ge detta utförandet stor tummen upp! Att kunna koppla ihop flera skolor från hela sverige och köra en online-sänd tävling ger mersmak. Kanske är detta ett sätt att få fler skolor att hänga med på tävlingståget?

Resultatlistan

1 Rasmus Persson Strömbackaskolan Piteå
Benjamin Gillström Rekarne Eskilstuna
3 Feda Amini Haganässkolan Älmhult
4 Oskar Persson Alléskolan Hallsberg
5 Joel Sjöman Ullvigymnasiet Köping
6 Emil Borgman Kattegattgymnasiet Halmstad
7 Hannes Smitterberg Wisbygymnasie Visby
Ishaq Mohammad Moradi Rekarne Eskilstuna
9 Albin Oskarsson Alléskolan Hallsberg
10 Oskar Svensson Viskastrandsgymnasiet Borås
11 Ali Omid Rajabi Yrkesgymnasiet Uppsala Jälla
12 Tintin Lilja Vipan Lund
13 Edvin Törnblom Yrkesgymnasiet Uppsala Jälla
14 Oskar Frode Wisbygymnasie Visby
15 Lukas Olsson Hushagsgymnasiet Borlänge